Wednesday 16 April 2014

Makan-makan Bawah Jambatan

Tomyam Sifud ke Siput?
Kalau di Cameron Highland, pengunjung berebut2 nak parking punggung di beranda luar sebab nampak ladang teh yang menghijau. Kat restoran ni pelanggan berrebut nak cari meja kat tepi sungai untuk tengok sungai...he.

Menu lala, ikan bakar, sotong bakar, tom yam, kailan, telur dadar, nasi putih dan minuman =RM69.00. Murah kan. Yang bestnya, masa aku oder, aku nak tom yam sifud tetapi pelayan tu cakap tak ada sifud kat sini. Hmm..pelik jugak sebab namanya restoran seafood. Kalau gitu okaylah...tom yam biasa saja. Alih-alih apabila sampai tomyamnya ada sotong, udang dan ayam. Bagi aku itu sudah sifudnya? aku terpikir2 sampai nak pecah kapla dengan ayat2 pelayan kedai tadi...ke sifud sudah jadi siput...he.
Lala goreng pedas. Memang sedap dan pedas. seafood lagi.

No comments: